Vágykeltő menü – a Szerelem varázslata című előadásomhoz


Gyömbéres fokhagyma-krémleves

Hozzávalók:

Kis darab gyömbér
Sok fokhagyma
Olívaolaj
Tej
Tejszín
Cukor

Fehérbors
Szerecsendió

Elkészítés:

A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát pedig átpasszírozzuk.
Kevés olívaolajon fél percig pirítjuk, majd liszttel meghintjük és apránként hozzáadott hideg tejjel
csomómentesre habarjuk. Lassan kiforraljuk.
Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt.
Kevés sóval, cukorral, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.


Rozmaringos jércemell, pirított zellerrel és párolt édesburgonyával

Hozzávalók:

Megtisztított, friss jércemell
Fokhagyma
Édesburgonya
Zeller
Étolaj

Bors
Rozmaring (ha lehet, friss)

Elkészítés:

A jércemell filét csíkokra vágjuk és bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, valamint sok
rozmaringgal. Állni hagyjuk néhány órát hűtőszekrényben.
Kevés zsiradékon kérgesre sütjük serpenyőben.
A meghámozott édesburgonyát sós vízben, negyedelve megfőzzük.
Az előfőzött zellert vékony karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a húsból visszamaradt zsiradékon
megpirítjuk.


Fahéjas-banános avokádópuding, édesgyökér öntettel

Hozzávalók a pudinghoz:

2 db érett avokádó
4 csapott evőkanál cukor vagy cukorhelyettesítő
2 evőkanál mogyoróolaj
1 banán
1 zacskó vaníliás cukor
Fahéj

Hozzávalók az öntethez:

2 teáskanál édesgyökér
Tej
Vaníliás pudingpor
Cukor, ízlés szerint

A puding elkészítése:

Az avokádó héját lehúzzuk és eltávolítjuk a magját.
Botmixerrel összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

Az öntet elkészítése:

Dupla mennyiségű tejjel főzzük fel a pudingport, úgy, hogy a tejet előtte a gyökérrel megízesítjük.
Ehhez hidegen tesszük bele a növényi részt, felforraljuk, majd egy-két perc forralás után leszűrjük.


Jó étvágyat kívánok!