Vágykeltő menü – a Szerelem varázslata című előadásomhoz
Gyömbéres fokhagyma-krémleves
Hozzávalók:
Kis darab gyömbér
Sok fokhagyma
Olívaolaj
Tej
Tejszín
Cukor
Só
Fehérbors
Szerecsendió
Elkészítés:
A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát pedig átpasszírozzuk.
Kevés olívaolajon fél percig pirítjuk, majd liszttel meghintjük és apránként hozzáadott hideg tejjel
csomómentesre habarjuk. Lassan kiforraljuk.
Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt.
Kevés sóval, cukorral, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.
Rozmaringos jércemell, pirított zellerrel és párolt édesburgonyával
Hozzávalók:
Megtisztított, friss jércemell
Fokhagyma
Édesburgonya
Zeller
Étolaj
Só
Bors
Rozmaring (ha lehet, friss)
Elkészítés:
A jércemell filét csíkokra vágjuk és bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, valamint sok
rozmaringgal. Állni hagyjuk néhány órát hűtőszekrényben.
Kevés zsiradékon kérgesre sütjük serpenyőben.
A meghámozott édesburgonyát sós vízben, negyedelve megfőzzük.
Az előfőzött zellert vékony karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a húsból visszamaradt zsiradékon
megpirítjuk.
Fahéjas-banános avokádópuding, édesgyökér öntettel
Hozzávalók a pudinghoz:
2 db érett avokádó
4 csapott evőkanál cukor vagy cukorhelyettesítő
2 evőkanál mogyoróolaj
1 banán
1 zacskó vaníliás cukor
Fahéj
Hozzávalók az öntethez:
2 teáskanál édesgyökér
Tej
Vaníliás pudingpor
Cukor, ízlés szerint
A puding elkészítése:
Az avokádó héját lehúzzuk és eltávolítjuk a magját.
Botmixerrel összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Az öntet elkészítése:
Dupla mennyiségű tejjel főzzük fel a pudingport, úgy, hogy a tejet előtte a gyökérrel megízesítjük.
Ehhez hidegen tesszük bele a növényi részt, felforraljuk, majd egy-két perc forralás után leszűrjük.
Jó étvágyat kívánok!